• Rocket seeds

No goods
4.80
Enter your email
Shipping within 24 hours
Shipping price 0
ODbiór Osobisty 0
The Availability Of Brak towaru
Właściwości zdrowotne i odżywcze kiełków są znane ludziom od wieków. Chińczycy i Arabowie z dobrodziejstw kiełkowanych ziaren korzystali od wieków. Podobnie jak Aztekowie, którzy z kiełków wypiekali chleb.  Dziś jedzenie kiełków traktujemy jako wartościowe uzupełnienie diety i skuteczną ochronę przed chorobami cywilizacyjnymi.

Kiełki roślin, posiadają dobroczynny wpływ dla całego organizmu. Kiełki zawierają wiele witamin i minerałów. Kiełki są bogate w witaminy z grupy B, C, D, E i K. Zawierają także żelazo, fosfor, wapń, magnez, potas, cynk, jod, mangan, miedź, lit i selen. W kiełkach znajdziemy dużo beta-karotenu, kwasów tłuszczowych omega-3 oraz błonnika (3 łyżki stołowe kiełków pszenicy mają go więcej, niż kromka ciemnego pieczywa pszennego). Są też bogatym źródłem białka (do 35 proc.). Dzięki temu:

- są bogatym źródłem składników pokarmowych,

- są lekko strawne i dobrze przyswajalne przez człowieka,

- wzmacniają nasza odporność,

- chronią przed szkodliwym wpływem wolnych rodników

- stanowią świetny składnik wielu smacznych dań (kanapek i sałatek).

Ekologiczne kiełki rukoli szczególnie polecamy osobom, które uprawiają wysiłek fizyczny lub maja zwiększone zapotrzebowanie na energię.  Substancje zawarte w kiełkach rukoli są odpowiedzialne za przetwarzanie węglowodanów w komórkach mięśniowych na energię, co pozytywnie wpłynie na mniejsze zmęczenie po treningu, czy intensywnej pracy. Kiełki rukoli są niezwykle bogate w potas, wapń, magnez, fosfor i siarkę, a razem z zawartymi w rukoli olejkami eterycznymi pobudzają apetyt, wspomagają trawienie i oczyszczają organizm. Nasiona rukoli możemy zmieszać z nasionami lucerny. Świetnie się uzupełniają. Bądź zdrowy i wesoły !!!

Cechy dodatkowe:
wysoka zawartość błonnika
Certyfikat:
Ekologiczny
Waga:
0.03
Sposób przechowywania:
Przechowywayć w chłodnym i suchym miejscu.
There is currently no comments or ratings for this product.
The Signature Of The
Email
Ask a question