-
Rocket seeds
Enter your email |
Shipping within | 24 hours |
Shipping price | 0 |
The Availability Of | Brak towaru 0 opak |
Kiełki roślin, posiadają dobroczynny wpływ dla całego organizmu. Kiełki zawierają wiele witamin i minerałów. Kiełki są bogate w witaminy z grupy B, C, D, E i K. Zawierają także żelazo, fosfor, wapń, magnez, potas, cynk, jod, mangan, miedź, lit i selen. W kiełkach znajdziemy dużo beta-karotenu, kwasów tłuszczowych omega-3 oraz błonnika (3 łyżki stołowe kiełków pszenicy mają go więcej, niż kromka ciemnego pieczywa pszennego). Są też bogatym źródłem białka (do 35 proc.). Dzięki temu:
- są bogatym źródłem składników pokarmowych,
- są lekko strawne i dobrze przyswajalne przez człowieka,
- wzmacniają nasza odporność,
- chronią przed szkodliwym wpływem wolnych rodników
- stanowią świetny składnik wielu smacznych dań (kanapek i sałatek).
Ekologiczne kiełki rukoli szczególnie polecamy osobom, które uprawiają wysiłek fizyczny lub maja zwiększone zapotrzebowanie na energię. Substancje zawarte w kiełkach rukoli są odpowiedzialne za przetwarzanie węglowodanów w komórkach mięśniowych na energię, co pozytywnie wpłynie na mniejsze zmęczenie po treningu, czy intensywnej pracy. Kiełki rukoli są niezwykle bogate w potas, wapń, magnez, fosfor i siarkę, a razem z zawartymi w rukoli olejkami eterycznymi pobudzają apetyt, wspomagają trawienie i oczyszczają organizm. Nasiona rukoli możemy zmieszać z nasionami lucerny. Świetnie się uzupełniają. Bądź zdrowy i wesoły !!!
- Manufacturers