-
Nasiona do kiełkowania Burak ćwikłowy 10g BIONaturo


Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Właściwości zdrowotne i odżywcze kiełków są znane ludziom od wieków. Chińczycy i Arabowie z dobrodziejstw kiełkowanych ziaren korzystali od wieków. Podobnie jak Aztekowie, którzy z kiełków wypiekali chleb. Dziś jedzenie kiełków traktujemy jako wartościowe uzupełnienie diety i skuteczną ochronę przed chorobami cywilizacyjnymi.
Kiełki roślin, posiadają dobroczynny wpływ dla całego organizmu. Kiełki zawierają wiele witamin i minerałów. Kiełki są bogate w witaminy z grupy B, C, D, E i K.
Są też bogatym źródłem białka (do 35 proc.). Dzięki temu:
☑️są bogatym źródłem składników pokarmowych,
👩🦰są lekko strawne i dobrze przyswajalne przez człowieka,
💪wzmacniają nasza odporność,
🦠chronią przed szkodliwym wpływem wolnych rodników
🥗stanowią świetny składnik wielu smacznych dań (kanapek i sałatek).