-
Cukier kokosowy 250 g BioNaturo
![Cukier kokosowy 250 g BioNaturo Cukier kokosowy 250 g BioNaturo](/images/naturo/1000-2000/Cukier-kokosowy-250-g-BioNaturo_%5B1936%5D_480.jpg)
![Cukier kokosowy 250 g BioNaturo Cukier kokosowy 250 g BioNaturo](/images/naturo/1000-2000/Cukier-kokosowy-250-g-BioNaturo_%5B1936%5D_480.jpg)
![Cukier kokosowy 250 g BioNaturo Cukier kokosowy 250 g BioNaturo](/images/naturo/1000-2000/Cukier-kokosowy-350-g-BioNaturo_%5B1927%5D_480.jpg)
![Cukier kokosowy 250 g BioNaturo Cukier kokosowy 250 g BioNaturo](/images/naturo/1000-2000/Cukier-kokosowy-350-g-BioNaturo_%5B1927%5D_480.jpg)
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność |
Średnia dostępność
|
Cukier kokosowy pozyskuje się z kwiatów palmy kokosowej, które wyrastają bezpośrednio z orzechów. Zawiera on od 70 do 79% sacharozy, glukozę i fruktozę, oraz niewielkie ilości potasu, cynku, żelaza czy wapnia.
Niski indeks glikemiczny sprawia, że cukier kokosowy może być stosowany przez diabetyków. Karmelowo-kokosowy posmak cukru kokosowego, zbliżony do smaku cukru trzcinowego, sprawia, że doskonale nadaje się on do wypieków.
🥥Cukier kokosowy traktowany jest jako nieco zdrowszy zamiennik zwykłego białego cukru.
☕Cukier kokosowy nadaje się do codziennego użytku w kuchni: do słodzenia kawy i herbaty, do wyrobu ciastek, wypieków oraz koktajli. Sprawia, że dania nabierają niepowtarzalny smak i aromat,
✅Jest doskonałą alternatywą dla cukru tradycyjnego.
🥣Stosowany jest np. do zrównoważenia słonego smaku ryb oraz do dań typu curry i sosów.
🧁Cukier z palmy kokosowej z powodzeniem zastępuje posypkę na wypiekach i doskonale komponuje się z daniami orientalnymi.