• Kiełki Rzeżucha

4.80
Stk. Mit dem wishlist
Versand innerhalb 24 Stunden
Versandpreis 0
Odbiór Osobisty 0
Die Verfügbarkeit von Mało

Właściwości zdrowotne i odżywcze kiełków są znane ludziom od wieków. Chińczycy i Arabowie z dobrodziejstw kiełkowanych ziaren korzystali od wieków. Podobnie jak Aztekowie, którzy z kiełków wypiekali chleb.  Dziś jedzenie kiełków traktujemy jako wartościowe uzupełnienie diety i skuteczną ochronę przed chorobami cywilizacyjnymi.

Kiełki roślin, posiadają dobroczynny wpływ dla całego organizmu. Kiełki zawierają wiele witamin i minerałów. Kiełki są bogate w witaminy z grupy B, C, D, E i K. Zawierają także żelazo, fosfor, wapń, magnez, potas, cynk, jod, mangan, miedź, lit i selen. W kiełkach znajdziemy dużo beta-karotenu, kwasów tłuszczowych omega-3 oraz błonnika (3 łyżki stołowe kiełków pszenicy mają go więcej, niż kromka ciemnego pieczywa pszennego). Są też bogatym źródłem białka (do 35 proc.). Dzięki temu:

- są bogatym źródłem składników pokarmowych,

- są lekko strawne i dobrze przyswajalne przez człowieka,

- wzmacniają nasza odporność,

- chronią przed szkodliwym wpływem wolnych rodników

- stanowią świetny składnik wielu smacznych dań (kanapek i sałatek).

Kiełki rzeżuchy kryją w sobie wiele zalet.  Mają działanie oczyszczające, wzmacniające, moczopędne. Poprawiają kondycję włosów i skóry. Wspomagają w walce z anemią czy reumatyzmem. Kiełki rzeżuchy zawierają dużo wapnia i magnezu. Ostry, pieprzny smak pieprzycy siewnej mocno podkreśli smak niejednej sałatki, czy posłuży jako dodatek do twarogu lub pasty warzywnej. 

Waga:
0.03
Sposób przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Es gibt derzeit keine Kommentare oder Bewertungen für dieses Produkt.
Die Signatur der
E-Mail
Stellen Sie eine Frage