-
Język
-
Waluta: PLN
-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
Nasiona do kiełkowania Rzodkiewka 25g BIONaturo


Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny | ||||||||||||||||||
Cena przesyłki |
0,00 zł Brutto
|
||||||||||||||||||
Dostępność |
Brak towaru
|
Kod kreskowy | |
EAN | 5901761102642 |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
- Zadaj pytanie
Właściwości zdrowotne i odżywcze kiełków są znane ludziom od wieków. Chińczycy i Arabowie z dobrodziejstw kiełkowanych ziaren korzystali od wieków. Podobnie jak Aztekowie, którzy z kiełków wypiekali chleb. Dziś jedzenie kiełków traktujemy jako wartościowe uzupełnienie diety i skuteczną ochronę przed chorobami cywilizacyjnymi.
Kiełki roślin, posiadają dobroczynny wpływ dla całego organizmu. Kiełki zawierają wiele witamin i minerałów. Kiełki są bogate w witaminy z grupy B, C, D, E i K.
Są też bogatym źródłem białka (do 35 proc.). Dzięki temu:
☑️są bogatym źródłem składników pokarmowych,
👩🦰są lekko strawne i dobrze przyswajalne przez człowieka,
💪wzmacniają nasza odporność,
🦠chronią przed szkodliwym wpływem wolnych rodników
🥗stanowią świetny składnik wielu smacznych dań (kanapek i sałatek).