• Sok z Żurawiny 300ml

Pojemność
300 ml
9.40
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9.99
DPD Kurier 0
Odbiór Osobisty 0
DPD Punkty Odbioru 9.99
Orlen Paczka 13.9
Paczkomaty InPost 14.9
Pocztex Kurier 48 17.9
Kurier Inpost 24 17.99
Kurier UPS 17.99
Dostępność Średnia dostępność
Żurawina jest jednym z najsilniejszych antyoksydantów, bogatym źródłem witaminy C, żelaza i błonnika. Owoce żurawiny uznawane są za jedne z najzdrowszych na świecie. Podobnie jak czosnek, oregano, c
zy sosna zalicza się ją do grupy naturalnych antybiotyków. Oprócz witaminy C zawiera ona witaminy B1 i B2, B6, E, karoten oraz wapń, potas, fosfor, miedź, żelazo, jod, magnez, bioflawonoidy, polifenole, proantocyjanidyny, garbniki, taniny, kwas cytrynowy oraz kwas jabłkowy.

Bogactwo składników zawartych w żurawinie powoduje, że ma ona bardzo szerokie zastosowanie w medycynie naturalnej. Żurawina jest stosowana w przeziębieniu, czy  anginie, schorzeniach reumatycznych, także na niedobór witamin i na ogólne przemęczenie. Żurawina ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Jest skuteczna, m.in. w walce z infekcjami pęcherza moczowego oraz schorzeniami skóry i wrzodami żołądka.

Żurawina oddziałuje  na bakterie, odpowiadające np. za powstawanie wrzodów, a także na drobnoustroje wywołujące próchnicę, choroby dziąseł i przyzębia. Kwaśne substancje zawarte w żurawinie utrudniają przyleganie do błony śluzowej żołądka bakterii helicobacter pylori, natomiast na zębach tworzą powłokę utrudniającą przyleganie bakterii do szkliwa i infekowanie dziąseł. Spożywanie żurawiny sprzyja zatem dbaniu o higienę jamy ustnej.

Żurawina działa także moczopędnie i oczyszczająco na organizm. Wspiera zapobieganiu kamicy nerkowej. Przyda się także osobom chcącym wzmocnić swój organizm.

Sok z Żurawiny Naturo jest to w 100 % sok z owoców.

Certyfikat:
Ekologiczny
Produkt nie zawiera:
cukru, konserwantów
Pojemność:
300 ml
Sposób przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie