• Ocet Jabłkowy z Matka Octu Żywy 700ml BioNaturo

Pojemność
700 ml
13,00 zł Brutto
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 9,99 zł Brutto
DPD Kurier 0,00 zł Brutto
Odbiór Osobisty 0,00 zł Brutto
DPD Punkty Odbioru 9,99 zł Brutto
Orlen Paczka 13,90 zł Brutto
Paczkomaty InPost 14,90 zł Brutto
Pocztex Kurier 48 17,90 zł Brutto
Kurier Inpost 24 17,99 zł Brutto
Kurier UPS 17,99 zł Brutto
Dostępność Duża dostępność

Ocet jabłkowy BioNaturo – jakość, której możesz zaufać

Ocet jabłkowy znano już w starożytności. Stosowano go do odkażania ran, a także był używany do pobudzania układu odpornościowego. Hipokrates, ojciec medycyny, często zalecał mieszankę octu jabłkowego z miodem na przeziębienie i kaszel. Grecki lekarz doceniał jego właściwości oczyszczające, dezynfekujące, jak również wzmacniające organizm i wspierające działanie układu immunologicznego.

Ocet jabłkowy Bio to znakomita propozycja dla osób, które szukają naturalnego produktu pełnego cennych wartości odżywczych, witamin, jak również minerałów. Dzięki temu może stać się zdrowym dodatkiem do codziennej diety, z pomocą której wzmocnisz kondycję swojego organizmu na wielu polach.

Ocet jabłkowy BioNaturo powstaje ze starannie wyselekcjonowanych, całych owoców - również ze skórek i pestek! To właśnie w nich kryje się ogromny potencjał prozdrowotny, z którego warto czerpać pełnymi garściami. Ponadto otrzymujesz ocet naturalny, więc na próżno szukać w nim sztucznych ulepszaczy smaku, regulatorów kwasowości czy sztucznych barwników. Stawiasz na produkt ekologiczny, któremu możesz w 100% zaufać. Serwuj go całej rodzinie z myślą o wzmocnieniu każdego organizmu.

Ocet jabłkowy z matką – właściwości

Ocet jabłkowy to prawdziwe bogactwo składników odżywczych, a także mikro- i makroelementów, które powinny znaleźć się w każdej zdrowej diecie zarówno dzieci, jak i dorosłych. Ocet Bio powstaje w wyniku procesu naturalnej fermentacji jabłek. Biorą w niej udział m.in. drożdże, które inicjują fermentację alkoholową. Powstały płyn przechodzi następnie fermentację octową z udziałem bakterii i tak powstaje żywy ocet jabłkowy, który zaskoczy Cię swoim prozdrowotnym działaniem!

Kwas octowy octu jabłkowego ma działanie antybakteryjne i antyseptyczne. Ocet jabłkowy produkowany z jabłek z certyfikowanych upraw ekologicznych to bogactwo witamin z grupy B, w tym kwasu foliowego, witaminy C oraz sodu, potasu i magnezu – odpowiedzialnych m.in. za prawidłową pracę serca.

Regularne stosowanie (5-6 razy w tygodniu) octu jabłkowego znacznie zmniejsza ryzyko wystąpienia choroby niedokrwiennej serca. Wszystko dlatego, że znajdziemy w nim także kwas chlorogenowy, hamujący utlenianie cholesterolu LDL, co zmniejsza ryzyko miażdżycy. Ostatnio ocet jabłkowy okazuje się produktem mocno wspierającym proces odchudzania. Codzienne spożycie octu świetnie wpływa na metabolizm oraz dodatkowo zwiększa uczucie sytości.

W składzie naturalnego octu jabłkowego znajdziesz także witaminy z grupy B, które m.in. wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego czy też sercowo-naczyniowego. Ponadto pozytywnie wpływają na przemianę materii, jak również stan włosów, skóry i paznokci. Ocet jabłkowy jest także źródłem witaminy A, która jest jednym z silnych antyoksydantów. Chroni zatem Twój organizm przed konsekwencjami związanymi ze stresem oksydacyjnym, a do tego skutecznie zwalcza wolne rodniki. Te przyczyniają się m.in. do przyspieszenia procesów starzenia się komórek, powstawania stanów zapalnych, a nawet zwiększają ryzyko rozwoju nowotworów.

Ponadto nie można nie wspomnieć o tajemniczym składniku. Matka octu jabłkowego, bo o niej mowa, to osad o galaretowatej konsystencji, na który składają się drożdże, cukry, jak również żywe kultury bakterii. Ocet jabłkowy z matką octową to zatem znakomity sprzymierzeniec Twoje zdrowia, a zwłaszcza mikrobioty jelitowej. Osiedlając się w Twoim układzie pokarmowym wspiera Twój układ immunologiczny w walce z drobnoustrojami chorobotwórczymi. 

To właśnie matka octu sprawia, że płyn wyróżnia się mętnością. Absolutnie nie jest więc to powód do niepokoju. Wręcz przeciwnie - masz pewność, że stawiasz na produkt naturalny, niefiltrowany, niepasteryzowany. Dokładnie taki, jakiego oczekuje Twój organizm.

Na tym jednak festiwal z picia octu jabłkowego się nie kończą. Znajdziesz w nim również enzymy trawiennie, które wspomagają proces rozkładania pokarmów stałych na mniejsze, lepiej przyswajalne cząsteczki. Do tego dochodzą także związki polifenolowe, które podobnie jak witamina A, stanowią silne antyoksydanty. Działają więc przeciwzapalnie, przeciwnowotworowo, jak również przeciwmiażdżycowo. 

Ocet Bio zawiera również błonnik, który wspiera perystaltykę jelit i pracę całego układu pokarmowego.

Dlaczego warto wybrać ocet jabłkowy bio? 

♻️Ekologiczny ocet jabłkowy BioNaturo jest niefiltrowany, dzięki temu jest pięknie naturalnie mętny. Ten ocet jabłkowy zawiera tzw. „matkę octu”, czyli żywe bakterie kwasu octowego.

Ponadto ocet jabłkowy z matką octową jest naturalnie fermentowany. W praktyce oznacza to, że nie dodajemy do niego żadnych sztucznych dodatków, barwników, konserwantów, a tym bardziej siarczanów i przeciwutleniaczy, które przyspieszają proces fermentacji. Ten naturalny może trwać nawet kilkanaście miesięcy, jednak zdecydowanie warto czekać - dzięki temu możesz liczyć na pełnię właściwości odżywczych kompleksowo wspierających prawidłowe działanie Twojego organizmu.

Ocet jabłkowy BioNaturo ponadto nie jest poddawany pasteryzacji. Nie jest więc podgrzewany po to, aby pozbyć się z niego mikroorganizmów przyczyniających się do psucia się naturalnego napoju. Nie oznacza to jednak, że ma on krótką datę przydatności do spożycia. Wręcz przeciwnie - kwas octowy jako naturalny konserwant pozwala uzyskać nam pożądaną trwałość produktu bez obaw o utratę jego cennych walorów prozdrowotnych i smakowych. Ocet jabłkowy szczelnie zamknięty w szklanej butelce możesz mieć pod ręką przez kilka miesięcy, a nawet lat.

Ocet jabłkowy z matką – jak go stosować w kuchni i na co dzień?

Ocet jabłkowy można spożywać codziennie pijąc go w proporcjach jedna łyżka na szklankę przegotowanej wody lub spożywać jako dodatek do dań, sałatek, czy składnik sosów winegret. Ocet jabłkowy świetnie sprawdzi się jako składnik pożywnego, zdrowego barszczu czerwonego.

Jak pić ocet jabłkowy? W szklance letniej wody rozpuść łyżeczkę octu. Potem dodaj odrobinę świeżego imbiru, miodu i kurkumy i dokładnie wymieszaj. Tak powstaje aromatyczny, i co najważniejsze, wzmacniający napój, który możesz z powodzeniem pić każdego dnia tuż po przebudzeniu czy przed posiłkiem.

Ponadto poleca się również do przygotowywania marynat do mięs i warzyw. Skorzystaj z jego walorów smakowych zawsze wtedy, gdy chcesz podkręcić charakter tradycyjnych zup czy kremów. Idealnie sprawdza się także jako dodatek do past kanapkowych, a nawet przygotowania domowego majonezu. Sięgnij po niego także wówczas, gdy chcesz zrobić zielone smoothie czy shake’a wspomagającego trawienie.

Ocet jabłkowy Bio poleca się do serwowania całej rodzinie w wielu odsłonach, dzięki czemu jego smak nigdy Ci się nie znudzi! Jest to ocet najwyższej jakości, który doskonale spełni funkcje zdrowotne, jak i kulinarne.

Cechy dodatkowe:
ekologiczne, bio
Postać:
płyn
Rodzaj:
ocet jabłkowy
Certyfikat:
Rolnictwo Ekologiczne, Ekogwarancja
Produkt nie zawiera:
glutenu, GMO, laktozy
Pojemność:
700 ml
Sposób przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Cookies w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.